marți, 12 iulie 2011

Windows XP: 1000 de zile pana la pensionare

La doi ani dupa ce a lansat Windows 7, Microsoft a anuntat ca a vandut 400 de milioane de licente ale sistemului de operare. Cifrele au fost dezvaluite in cadrul evenimentului Microsoft Worldwide Partner Conference de catre CEO-ul Steve Ballmer.

Si cum platforma Redomond-ului pare sa mearga atat de bine, veteranul Windows XP se pregateste pentru aceiasi soarta ca si Internet Explorer 6.


Microsoft a anuntat pe unul dintre blogurile sale de business ca sistemul de operare lansat in urma cu 10 ani mai are 1000 de zile pana la pensionare.

“Windows XP si-a facut treaba bine, dar in cei 10 ani care au trecut de la lansarea sa, lumea s-a schimbat,” a declarat Erwin Visser, senior director al echipei Windows Commercial Product Marketing.

“A venit timpul sa retragem Windows XP si sa migram catre Windows 7, pentru a putea beneficia de ultima decada de inovatie in zone precum securitatea, performanta si interfetele mai naturale si mai intuitive.”


Dar de ce indruma Microsoft clientii catre Windows 7 cand Windows 8 este programat sa apara in 2012? Raspunsul este simplu. Potrivit unui reprezentant al companiei, “Windows 7 reprezinta calea catre Windows 8”.

In viitor, business-urile vor functiona pe o combinatie intre dispozitivele Windows 8 si PC-urile Windows 7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu