miercuri, 30 mai 2012

Un episod din “Game of Thrones” costă, în medie, 6 milioane de dolari

Serialul fantasy “Game of Thrones” al creatorilor David Benioff şi D.B. Weiss a ajuns la sezonul al doilea şi aduce postului de televiziune HBO un rating bun, fiind unul dintre cele mai apreciate show-uri ale momentului datorită efectelor vizuale spectaculoase, esteticii deosebite, poveştilor captivante şi suspansului pe care îl întreţine.
Întrucât episodul “The Battle of the Blackwater” a conţinut o scenă de luptă impresionantă, care a lăsat impresia că s-au investit milioane de dolari în execuţia ei, jurnaliştii de la E! Online au fost curioşi să afle cât costă în medie un episod din “Game of Thrones” şi au început să sape pentru a afla răspunsul la această întrebare care stătea pe buzele multor fani.
Filmările au loc adeseori în ţări îndepărtate precum Islanda, Irlanda de Nord sau Croaţia, motiv pentru care nu veţi fi şocaţi să aflaţi că un episod costă aproximativ 6 milioane de dolari, cu excepţia episodului-pilot care a scos din buzunarele oficialilor de la HBO nu mai puţin de 10 milioane de dolari.


Dat fiind faptul că şi “Boardwalk Empire” al lui Martin Scorsese necesită cheltuieli aproximative de 5 milioane de dolari pe episod şi a beneficiat de un episod-pilot în care s-au investit 18 milioane de dolari, putem trage concluzia că HBO nu se zgârceşte atunci când vine vorba de serialele care au succes de public.
Într-un interviu pe care l-a acordat jurnaliştilor de la Entertainment Weekly, David Benioff a admis că au fost forţaţi să îşi pledeze cauza în faţa şefilor postului de televiziune HBO şi să ceară mai mulţi bani decât le fuseseră alocaţi iniţial pentru episodul “The Battle of the Blackwater”, dar i-au convins pe cei responsabili de producţie să bage adânc mâna în conturi şi rezultatele au fost pe măsura efortului financiar.
Premiat la Emmy şi la Golden Globe datorită actorului Peter Dinklage, care îl portretizează pe Tyrion Lannister, “Urzeala tronurilor” i-a mai avut în distribuţie pe Lena Headey, Sean Bean, Maisie Williams, Kit Harington, Nikolaj Coster-Waldau, Jason Momoa, Michelle Fairley şi Emilia Clarke.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu