miercuri, 13 mai 2009

Amenda pentru Intel a depasit un miliard de euro

Comisia Europeana s-a tinut de cuvant si a amendat Intel cu o suma record, pentru abuz de pozitie dominanta. Compania a fost acuzata ca a profitat de pozitia dominanta pentru a elimina concurenta din segmentul de piata in care activeaza.

Amenda-record, de un 1.06 miliarde de euro, o depaseste chiar si pe cea data anul trecut companiei Microsoft, acuzata de lipsa de cooperare, tot in urma unui abuz de pozitie dominanta.

Comisia Europeana a acuzat Intel ca a derulat astfel de activitati timp de opt ani, investigatiile incepand inca din anul 2000 in urma unei plangeri depusa de AMD. Se pare ca practicile la care a apelat Intel pentru a-si “vinde marfa” nu au fost tocmai corecte, compania oferind reduceri enorme producatorilor de computere pentru ca acestia sa cumpere microprocesoarele Intel.

Investigatiile au luat amploare insa abia anul trecut, cand Comisia a adaugat noi acuzatii la dosarul Intel privind unele plati ilegale. Mai exact, se pare ca Intel a mituit magazinele de specialitate pentru ca acestea sa nu expuna pe rafturi microprocesoarele AMD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu