marți, 14 iulie 2009

Office 2010 va fi oferit gratuit prin Windows Live

O noua aparitie de Windows aduce cu sine si o noua suita Office. Cum Microsoft se asteapta ca Windows 7 sa inlocuiasca Vista cat mai rapid din constiinta si calculatoarele noastre si Office 2010 este deja disponibil pe piata printr-un program asa-numit “technical preview”, in ciuda faptului ca versiunea finala va putea fi cumparata abia in prima jumatate a lui 2010.



Pentru noul sau produs, Microsoft a redus numarul de programe incluse in suita de la opt la cinci, noua varianta oferind acces gratuit si online la Word, Excel, PowerPoint si Outlook prin Windows Live. Incepand de astazi utilizatorii pot testa Office si Visio ca parte a unui program de avanpremiera tehnica, incluzand Office 2010, SharePoint Server 2010, Visio 2010 si Project 2010. Preview-urile pot fi vizionate la adresa http://www.microsoft.com/office/2010/.

“De la difuzare si editare video in PowerPoint, noi capacitati de vizualizare a datelor in Excel si posibilitatea de editare impreuna cu altcineva din retea a unui document in Word, oferim tehnologie ce ii poate ajuta pe oameni sa lucreze mai inteligent si mai rapid din orice locatie si folosind orice device”, a afirmat Chris Capossela, senior vice-president la divizia business a Microsoft.

In fapt, Microsoft va testa cu atentie in tot acest timp cat de oportun este noul pachet Office cu aplicatii web, descrise ca fiind versiuni ceva mai simple, pentru internet, ale celebrelor Word, PowerPoint, Excel si OneNote. Microsoft promite insa ca acestea sunt dezvoltate ca niste produse suficient de puternice pentru a oferi acces la documente de oriunde si pastrand aspectul cunoscut indiferent de terminalul folosit.

Noutatile absolute aduse de noua suita sunt optiunile pentru co-editarea documentelor in Microsoft Word 2010, PowerPoint 2010 si OneNote 2010, la fel ca si cele de administrare a casutei de e-mail din Outlook, care include, spre exemplu, posibilitatea de a ignora subiectele nedorite in inbox.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu