luni, 16 noiembrie 2009

Filmul 2012 - lider box office, imediat dupa lansare, VEZI VIDEO

Thrillerul "2012", regizat de Roland Emmerich, care descrie sfarsitul lumii anuntat de civilizatia maya folosind o explozie de efecte speciale, este noul lider al box office-ului din SUA, cu incasari de 65 de milioane de dolari in primul weekend de la lansare, potrivit Internet Movie DataBase (IMDB).

Cu "2012", Emmerich, care a mai regizat "Independence day" si "The day after tomorrow", inchide trilogia filmelor despre dezastre. "2012", film criticat de Vatican la cateva zile de la lansare, este o aventura despre un cataclism global care aduce sfarsitul lumii, insa in acelasi timp povestea luptei eroice a unor supravietuitori.

In pelicula, Emmerich pune elemente specifice filmelor cu dezastre, printre care si distrugerea simbolurilor nationale precum statuia lui Iisus din Brazilia, Big Ben-ul, Casa Alba, Turnul Eiffel sau Piata Sf. Petru, adaugand o serie de efecte speciale spectaculoase. Din distributia filmului bazat pe prezicerea calendarului maya potrivit careia in 2012 se va sfarsi existenta pamantului fac parte John Cusak, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton si Oliver Platt.

La nivel mondial pelicula, care din 13 noiembrie este disponibila si pe marile ecrane din Romania, a intregistrat incasari de aproximativ 225 de milioane de dolari.

Sursa: Hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu