vineri, 18 decembrie 2009

Blu-Ray 3D este oficial

Daca pana acum avem posibilitatea de a vizona filme 3D in special in cinematografe special amenajate cu aceasta tehnologie, iata ca a venit momentul ca aceasta tehnologie sa devina “oficiala” si in ceea ce priveste formatul popular deja Blu-Ray.

Blu–Ray 3D va permite redarea de continut full HD pentru fiecare dintre ochi, si acest standard a fost creat de catre toate “partile” implicate: studiourile de la Hollywood, fabricantii de electronice si cei de produse multimedia pentru acasa.

Ce este cel mai interesant este ca fanii companiei Sony vor avea aceasta tehnologie disponibila chiar si pentru modelele mai vechi de Playstation 3, la urmatorul update de firmware venit dupa prezentarea oficala a sa in cadrul expozitiei CES din Ianuarie 2010.

Nici compatibilitatea nu va fi o problema, pentru ca discurile 2D actuale vor putea fi redate pe viitoarele playere 3D, si discurile 3D vor fi vizionate fara probleme pe playere de generatie veche.

Acum ramane de vazut daca entuziasmul producatorilor de electronice va fi impartasit si de utilizatorii de rand si va duce la o adoptare pe scara larga a filmelor sau a jocurilor tridimensionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu