joi, 15 iulie 2010
miercuri, 7 iulie 2010
Cat de mare este Internetul?
In ultimii ani, a aparut si dorinta de a afla cat de mare este acest "Internet". Ne inchipuim cu totii ca Internetul este mare, insa stiati ca este atat de mare incat este imposibil de masurat? Avand atat de multe informatii disponibile numai printr-un singur click, este usor de inteles de ce ni se pare ca intregul volum de date regasit pe Internet este de-a dreptul coplesitor.
Iata o perspectiva asupra Internetului:
1) Google estimeaza ca Internetul detine aproximativ 5 milioane de terabytes de date, adica 5 milioane de gigabytes de informatii.
Prin comparatie, creierul uman poate retine un volum de date de la 1 pana la maximum 10 terabytes. Alocand, spre exemplu, cate 5 terabytes fiecarui om, ar fi nevoie de un milion de creiere umane pentru a putea stoca toata informatia pe care o gasim acum pe Internet.
Alt exemplu ar mai fi: 212 DVD-uri pot stoca un singur terabyte, ceea ce inseamna ca am avea nevoie de peste un milion de DVD-uri pentru stocarea Internetului.
2) Populatia Internetului sau cati utilizatori de Internet regasim in diferite regiuni ale lumii:
Australia si Oceania: 60.8%
Europa: 50.3%
America Latina si Caraibe: 31.9%
Orientul Mijlociu: 28.8%
Asia: 20.1%
Africa: 8.7%
Media: Un procent de numai 26.6% din populatia lumii foloseste Internetul.
3) In fiecare zi, se trimit aproximativ 247 de miliarde de e-mail-uri. Dintre acestea, 81% sunt mesaje spam (adica 200 de miliarde de spam-uri zilnic).
4) Inca nu s-a putut stabili cu exactitate daca Internetul a reusit sa depaseasca televiziunea in unele regiuni ale lumii.
5) In medie, un adolescent utilizator de Internet petrece 31 de ore online in fiecare saptamana.
6)Pe Internet sunt 234 milioane de site-uri Web si peste 126 de milioane de blog-uri.
7)In fiecare secunda, 28.258 de utilizatori de Internet acceseaza si urmaresc continut pornografic de pe site-urile de profil.
8)Internetul pe mobil a luat amploare in ultimii ani, astfel ca din ce in ce mai multe persoane acceseaza continut online direct de pe telefonul mobil.
9) Pentru ce folosim Internetul, de fapt? Se pare ca 16% dintre utilizatori acceseaza Internetul pentru divertisment, 10% pentru a cauta informatii, 13% pentru situatii financiare si bancare, 34% pentru servicii Pre-Pay si 5% pentru cumparaturi online si jocuri online.
10)Din punct de vedere al retelelor sociale, Twitter are 105 de milioane de useri inregistrati, in timp de Facebook se lauda cu peste 400 de milioane de utilizatori activi.
11) YouTube este si el un site destul de accesat. In fiecare luna sunt vizionate 12.2 miliarde de clipuri video si 51% dintre utilizatorii de YouTube viziteaza site-ul cel putin o data pe saptamana.
In plus, in fiecare minut, pe YouTube sunt incarcare aproximativ 20 de ore de vontinut video. In Hollywood ar trebui sa se produca si sa se lanseze peste 86.000 de filme in fiecare saptamana pentru a compensa volumul de clipuri video postat pe YouTube in fiecare minut.
Panasonic – concurs pentru un televizor 3D
Panasonic ofera pasionatilor de tehnologie sansa de a castiga noua plasma 3D Full HD, lansata de doar cateva luni la noi in tara.
Cei care vor sa se inscrie in concurs trebuie doar sa scrie un review despre sistemul 3D Full HD Panasonic si sa isi convinga prietenii sa ii voteze pe site-ul http://www.viera.ro/. Premiul, plasma 3D Full HD in valoare de aproximativ 10000 RON, va fi castigat de catre participantul cu cel mai votat review.
Concursul “Panasonic=3D” se va desfasura in perioada 1 iulie 2010 – 20 august 2010. Primul pas pe care trebuie sa-l realizeze persoanele care doresc sa castige o plasma NeoPDP Viera VT20, consta in realizarea unui cont de utilizator pe website-ul campaniei. Etapa a doua este marcata de perioada 18 iulie-3 august in care persoanele inregistrate in concursul “Panasonic=3D” trebuie sa isi posteze review-ul personal pe http://www.viera.ro. Lupta pentru castigarea marelui premiu si a celor 150 de invitatii la film se va desfasura intre 3-20 august. Castigatorul plasmei va fi declarat concurentul care a obtinut cel mai mare numar de voturi pe parcursul concursului.
Prin acest concurs, Panasonic Romania continua seria initiativelor de popularizare a tehnologiei 3D. In luna mai, peste 100.000 de romani au urmarit live pe sistemele 3D Full HD Panasonic transmisiunile de la Roland Garros in sapte locatii din Capitala si din Oradea. De asemenea, prima camera profesionala 3D adusa in premiera de Panasonic in tara a filmat meciul de fotbal dintre Steaua si Universitatea Craiova, imaginile fiind apoi redate pe plasma 3D Panasonic.
Pana in momentul de fata, Panasonic a vandut tot stocul initial de televizoare 3D si estimeaza ca in acest an va avea o cota de piata de 30% din segmentul televizoarelor 3D.
Sursa: Panasonic
marți, 6 iulie 2010
Nu ai prieteni? De ce nu inchiriezi unul, online?
Totusi, nu pentru toata lumea e la fel de usor sa-si faca prieteni, astfel ca de acum, poti incerca asta si online.
Pe site-ul www.rentafriend.com ai posibilitatea de a inchiria, la propriu, o persoana cu care poti iesi, ulterior, la o cina sau care te poate insoti la diverse intalniri sau petreceri, de exemplu, unde nu vrei sa mergi singur.
Specialistii in sociologie sustin ca site-ul poate fi de un real folos celor care il folosesc atat timp cat promoveaza socializarea si nu devine doar o simpla comoditate.
Desi, momentan, site-ul ofera servicii doar in Statele Unite si Canada, ideea se va extinde cu siguranta si in celelalte regiuni ale lumii, probabil mai repede decat ne inchipuim. Iata ca, definitia tehnologiei se schimba cate putin de la o zi la alta, reusind sa redefineasca chiar si relatiile dinamice moderne dintre oamenii secolului 21.
Sursa: NewsHat
luni, 5 iulie 2010
Cutremur de 6,4 grade, în Japonia
Un seism cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara magnitudinii de moment (Mw) s-a produs luni dimineaţă în nordul Japoniei, fără să creeze vreo pagubă materială majoră. Autorităţile nu au emis o alertă tsunami.
Cutremurul s-a produs la ora locală 06.56, în largul prefecturii Iwate, din insula Honshu, la 500 de kilometri nord de Tokio, notează Agerpres. Institutul geologic american estimează că seismul s-a produs la o adâncime de 24 de kilometri.
Japonia, aflată la întâlnirea a patru plăci tectonice, este lovită anual de 20% dintre cutremurele cele mai violente înregistrate în fiecare an în lume.
duminică, 4 iulie 2010
sâmbătă, 3 iulie 2010
Solutii simple pentru fermitatea bustului
Cu o crema buna si un masaj local zilnic de 10 minute nu vei avea nevoie de sutiene-minune si nici de operatii estetice pentru a avea un decolteu de invidiat.
Forta gravitatiei, deshidratarea, modificarile cauzate de nastere sau de variatiile de greutate, alegerea nefericita a sutienelor sunt factori care duc, in cele din urma, la ruina unui bust sculptural.
Dar o ingrijire frecventa a decolteului, a gatului si sanilor, ca parte a rutinei tale zilnice de infrumusetare, ar putea avea efecte magice.
Masajul sanilor se face cu miscari delicate, circulare, cu sens ascendent, de sub san catre baza gatului. Pune in palma putin ulei de migdale dulci sau de masline si fa un masaj de cinci minute pentru fiecare san.
Poti folosi creme pentru fermitate, care sunt mai usoare si intra repede in piele. Sau un ser concentrat, care confera mai mult tonus si fermitate bustului, intareste si mentine elasticitatea sanului.
Citeste Revista Felicia
vineri, 2 iulie 2010
Probleme de securitate la Windows XP
Infractorii hi-tech au luat in vizor un bug nerezolvat din sistemul de “Ajutor si Asistenta” Windows XP.
Microsoft a declarat ca exista peste 10 000 de dispozitive atacate, pentru care inca nu a gasit o rezolvare.
Aceasta vulnerabilitate le permite hackerilor sa instaleze programe, sa modifice si sa stearga date, sau sa creeze noi useri cu aceleasi drepturi ca utilizatorii computerelor.
Compania a dezvaluit atacurile intr-o postare pe blog, in care anunta ca a monitorizat activitatea in jurul bug-ului inca de pe 10 iunie.
Conform Microsoft, bug-ul, descoperita de inginerul Google Travis Ormandy, se gaseste in sistemul de “Ajutor si Asistenta”, iar initial nu au existat decat atacuri “inofensive” din partea cercetatorilor care au incercat sa multiplice ceea ce a gasit Ormandy.
Adevarate atacuri au inceput pe 15 iunie, iar de atunci o varietate de programe malware au fost folosite pentru a infecta sistemele care prezentau acest bug.
Rapoartele Microsoft indica faptul ca Portugalia se afla in topul atacurilor, urmata de Rusia si Croatia.
Pentru a evita problemele de securitate, compania sfatuieste utilizatorii sa dezactiveze sistemul de “Ajutor si Asistenta”, in acest sens punand la dispozitia utilizatorilor un instrument care se gaseste pe site-ul sau.
Sursa: BBC News
joi, 1 iulie 2010
Perle de la Bacalaureat
Elevii care au susţinut Bacalaureatul la Limba şi Literatura Română au dat dovadă de foarte multă originalitate. În încercarea de a compensa prin creativitate slaba pregătire a subiectelor, liceeni au realizat adevărate perle.
1. În versurile: "Ce-ţi pasă şie chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?" poetul ne vorbeşte despre aspectul fiinţei cu care Luceafarul este în gagicareală şi ea îi spune că nu stie dacă va fi al ei sau va fi altul.
2. Agripina nu avea decît doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot îl manînca vulturii.
3. În nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei.
4. Metoda folosită de Ion pentru a pune mîna pe pamîntul Anei este însarcinarea.
5. Poetul îşi aşteaptă iubita ca împreuna să cutremure o barcă.
6. La începutul fiecărei poezii eminesciene sta plantat câte un tei mai gros sau mai subţire în funcţie de câte strofe are poezia.
7. Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula ca te întâlneşti cu ea şi în final.8. Privind atent plugul vede că e de fier şi privind si mai atent taranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.
9. Omenia este o specie lacomă şi nepăsătoare, deci faptele bune sunt o faptă măreaţă".
10. "Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeşte politicos cu bătrânii, se salută politicos pe doctori şi pe oamenii de ştiinţă".
11. "Când eram la Viena a picat pe pământ o bătrânică la intrarea în metrou" (elevul povesteşte mai departe cum a ajutat-o el pe bătrână făcând o faptă bună).
12. "Dacă are omenie, alţi oameni se uit la tine un alt ochi".
13. "Omenia este caracter moral şi definitoriu".
14. "Omenia poate dăuna când e percepută ca mijloc perfid de a profita".
15. "Dar în viaţa asta există oameni bun care are un suflet mai mare şi mai pură decât alţii".
16. Şi Stroe Orheianu cînd îl vazu pe Tudor Soimaru zise în gînd: Pe unde o scot, vere?!
17. Vlaicu-Voda era un funcţionar model care avea un randament deosebit ca domn.
18. Pentru că suntem oameni, nu poţi să ceri cainelui din scara blocului să sufere pentru decepţiile tale.
19. Zaharia Stancu a scris un roman desculţ. A fost şi şef de birou la scriitori.
20. Răscoala începu spre seara şi ţăranii îşi aprinseră lanternele ca să vadă drumul spre ciocoi.
21. Cu cît ne apropiem de izbucnirea rascoalei, cu atît taranii stau mai mult în cîrciuma, ca sa faca în ciuda boierului.
22. Si cînd Petre Petre o văzu pe Nadina dezbrăcată îl gîdila în talpi.
23. Romanul "Rascoala" este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca începe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.
24. Cînd eroul muri împuscat de nemti pe cîmp, simti miros de mărar şi de pătrunjel.
25. Nichita Stănescu este un poet care se mira de orice. El se mira şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri.
26. Şcoala Ardeleană nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.
27. Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfăşoara bătălia de la Rovinari.
28. "În cunoscuta baladă "Mioriţa", sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicaţi doi criminali, o oaie turnătoare şi un cioban ce şochează prin prostia lui".
29. "În caz de accident nu trebuie să fugi de la locul faptei, fiindcă victima, dacă nu e lovită fatal, poate reţine numărul maşinii".
30. "Personajele vorbeşte în modul dialog".
Audio | Iată maneaua pe versurile lui Corneliu Vadim Tudor!
Lele, noua speranţă a muzicii de petrecere, a ales o poezie a Tribunului pentru a-şi face debutul muzical.
Corneliu Vadim Tudor şi-a făcut debutul in lumea manelelor. Nu, nu s-a apucat de cântat. Scriitorul şi politicianul semnează versurile unei melodii interpretate de cea mai nouă tânără speranţă a muzicii de petrecere: Lele.
Lele, 11 ani, noua speranţă a manelelor, a găsit poezia “Țigăncuşă, ce frumoasă eşti” într-o carte scrisă de Corneliu Vadim Tudor
În vârstă de 11 ani, micul interpret a ales o poezie a Tribunului pentru a-şi face debutul în lumea bună a muzicii. Aşa se face că poezia “Ţigăncuşă, ce frumoasă eşti” a devenit primul single de pe albumul “Europetrecere”, semnat Lele. “Domnul Vadim s-a bucurat că m-am inspirat din textele dânsului pentru realizarea acestei frumoase melodii. Odată cu încuviinţarea primită, dânsul mi-a zis că se bucură enorm de faptul că promovez tinere talente, copii cu aptitudini, şi că-i place de Lele. Vă garantez, merită cu adevărat să ascultaţi piesa. E deosebită!”, ne-a declarat Dan Bursuc, producătorul muzical al lui Lele.
«Tigăncuşă, ce frumoasă eşti»
“Am avut un vis frumos,
Se făcea că eşti cu mine
Însă visele, ştii bine,
Ni se tălmăcesc pe dos.
Şi-am visat în altă zi
Gândul meu de la chindie
Că mergeam la cununie
Asta oare ce-o mai fi?
Refren: Ţigăncuşă, ce frumoasă eşti
Ah, ce fierbe sângele în mine
Doamne, ce n-aş da
Tu să mă iubeşti
Să fiu un trandafir în păr la tine
Am visat că ne-a chemat Dumnezeu la Judecată
De ce nu vă luaţi odată?
Surâzând ne-a întrebat
Şi ne-a spus că o să dea
Nişte legi contra mândriei
Şi împotriva geloziei
Ca să fii mireasa mea”.