miercuri, 13 iulie 2011

Iata ce se intampla cand vecinul tau este hacker

Un hacker din Minnesota a fost condamnat la 18 ani de inchisoare, dupa ce timp de mai multe luni a purtat o razbunare cibernetica impotriva vecinilor sai, carora le-a transformat viata intr-un cosmar.

In 2009, Barry Ardolf, in varsta de 46 de ani, a accesat reteaua Wi-Fi a vecinilor sai si a folosit-o pentru a incerca sa le insceneze pornografie infantila, agresiuni sexuale sau diferite tipuri de comportamente profesionale lipsite de etica.


In plus, hacker-ul a trimis email-uri de amenintare catre politicieni de pe adresa de Yahoo a vecinul sau, informeaza Wired.

Ardolf a ales sa se razbune astfel pe noii sai vecini, dupa ce acestia l-au raportat la politie ca le-a sarutat pe buze fiul in varsta de patru ani.

Acesta a fost incidentul care pare sa-l fi determinat pe Ardolf sa porneasca o campanie de terorizare impotriva vecinilor sai, compania prin care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a le distrugere carierele, reputatia profesionala si casnicia.


Isprava hacker-ului a fost descoperita dupa ce o firma de investigatii care lucra pentru compania de avocatura a lui Kostolnik a examinat packet log-urile si a descoperit indicii care au condus catre Ardolf.

In urma unei anchete a FBI-ului s-a descoperit ca hacker-ul nu se afla la primul incident de acest fel. Inainte de sotii Kostolnik, Ardolf mai terorizase si vecinii de la fosta locuinta prin aceleasi metode.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu