miercuri, 13 iulie 2011

Zvon: Windows 8 va oferi suport pentru jocurile Xbox 360

Pe Internet a inceput sa circule un zvon care cu siguranta va starni entuziasmul tuturor. Potrivit unor surse ale publicatiei Insideris, Microsoft lucreaza la un nou feature pentru platforma Windows 8, care le va permite utilizatorilor sa ruleze jocurile Xbox 360 pe PC-uri.

Astfel, daca vei avea Windows 8 instalat pe computer, vei putea sa inserezi un disc Xbox 360 si sa il incarci ca si cum ar fi pe consola. Se presupune ca jucatorii vor putea de asemenea sa acceseze de pe PC dashboard-ul Xbox 360 si serviciile Xbox Live.


Potrivit zvonurilor, serviciul nu va oferi suport pentru gaming-ul cross-platform din cauza incompatibilitatii controller-ului.

Jucatorii vor fi nevoiti sa plateasa o taxa pentru a debloca acest feature pe Windows 8, desi nu este inca foarte clar daca asta presupune numai abonarea la Xbox Live Gold sau sa mai achiti o diferenta peste taxa obisnuita de abonare.

Ideea unui suport pentru jocurile Xbox 360 vine in contextul in care de curand, Microsoft a luat decizia de a uni Games for Windows cu portalul Xbox.com.


Potrivit companiei, initiativa se bazeaza pe o analiza amanuntita a posibilelor avantaje pe care le prezinta oportunitatea de a accesa ambele cataloguri de jocuri intr-o solutie unica, largind astfel paleta de optiuni si mentinand neschimbate datele de login ale celor doua comunitati.

Microsoft alege un portal comun pentru Games for Windows si Xbox.com

Microsoft nu a anuntat inca o data oficiala de lansare pentru Windows 8, dar cel mai probabil compania va continua sa dezvaluie feature-urile Windows 8 in urmatoarele luni. Speram ca acest zvon picant se va adeveri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu