miercuri, 13 iunie 2012

Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows

Organizarea icoanelor si a fisierelor de pe desktop poate ocupa mult timp, insa cu un dock launcher specializat, utilizatorii de Windows isi pot ordona mai simplu programele folosite cel mai des, intr-o interfata care exceleaza si estetic si functional. Aplicatii gratuite, dock launcherele pot schimba look-ul desktopului, fie cu o interfata inspirata de Mac OS X, fie intr-un mod original.
Iata cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows, potrivit How-ToGeek.

1. RK Launcher
Unul dintre cele mai populare dock launchere de Windows, RK Launcher ofera numeroase optiuni de optimizare, putand inlocui complet clasicul Taskbar Windows.
Aplicatia gratuita RK Launcher ofera un dock launcher ce poate fi plasat oriunde pe marginile ecranului, chiar si in colturi.
Usor de optimizat cu diferite teme si icoane speciale, RK Launcher ofera si functionalitate completa prin docklets.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Un alt motiv pentru care acest dock launcher este o alegere buna este faptul ca programele pot fi minimizate direct pe dock, preluand practic functionalitatea completa a Taskbar-ului.


2. Sliderdock
Cu o interfata diferita de cele mai multe dock launchere, Sliderdock organizeaza icoanele pe desktop intr-un inel cu grafica tridimensionala.
Fiecare dock circular poate fi optimizat usor prin drag & drop, indiferent ca elementele organizate sunt shortcut-uri, fisiere sau foldere,
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Navigarea rapida prin inelul de icoane depinde de folosirea scroll-ului de mouse, dar dock launcherul poate fi controlat cu usurinta si direct din tastatura.

3. WinLaunch
Aplicatie gratuita si portabila, WinLaunch este inspirat puternic de dock launcherul Mac OS X Lion. Atunci cand este activat, desktop-ul este trimis in fundal in timp ce aplicatia ofera un sistem simplu de organizare a aplicatiilor, in acelasi mod ca in iOS.
Itemii noi pot fi adaugati cu usurinta in launcher cu comanda "F", ce miscoreaza WinLaunch la nivelul unei ferestre, in care se pot adauga icoane, fisiere si foldere prin drag & drop.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
WinLaunch poate fi instalat numai de utilizatorii care au instalat in prealabil Microsoft .NET Framework 4 in Windows.

4. Winstep Nexus Dock
Cu optiuni grafice mai complexe decat alte dock launchere, Winstep Nexus Dock ofera pana si reflexii ale icoanelor pe dock. Poate fi optimizat cu usurinta prin drag & drop, iar odata ce ajung in doc, fisierele multimedia afiseaza thumbnail.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Aplicatia gratuita poate inlocui complet Taskbar-ul din Windows, deoarece ofera optiuni de minimizare, de afisare a programelor deschise si chiar system tray specializat.

5. Circle Dock
In timp ce majoritatea dock launcherelor sunt usor de mutat, dar stabile, Circle Dock se deschide intotdeauna in jurul cursorului mouse-ului, iar navigarea printre icoane se face fie cu scroll, fie cu tastele sageti.
Cele mai bune Dock launchere pentru organizarea desktopului in Windows
Cu o interfata grafica ce poate fi optimizata complet, Circle Dock include si posibilitatea de a crea un numar nelimitat de "subnivele", ce pot fi manageriate la fel de usor ca si dock-ul principal.
Dock launcher gratuit si portabil, Circle Dock ofera compatibilitate cu monitoare multiple si desktop-uri virtuale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu