miercuri, 13 iunie 2012

Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri

Chiar daca virusul Flame i-a speriat pe multi, puterea acestui nou virus nu pare a fi un pericol pentru milioane de computere, iar problemele cauzate par sa fie restranse la nivelul Orientului Mijlociu.
Cei mai periculosi virusi pentru PC-uri au fost intotdeauna cei care s-au raspandit foarte rapid si au afectat milioane de computere.
Iata un top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri, potrivit ZDNet.
5. Storm Worm
Primul virus worm a fost Morris, in 1988, insa cel mai raspandit de pana acum a fost Storm Worm, care a creat in 2007 un botnet impresionant.
Raspandit prin spam email, Storm Worm a afectat pana la 50 milioane de PC-uri, potrivit unor estimari. Raspandirea initiala a fost asigurata de un email cu subiectul "230 dead as storm batters Europe", iar virusul a fost responsabil la un moment dat pentru 8% din numarul total al infectiilor sistemelor cu Windows.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Storm botnet a continuat sa trimita email-uri spam pana in 2008, cu o scurta revenire in 2010.

4. Netsky
Creat de un tanar german de 18 ani in 2004, Netsky a fost primul virus care a atacat alti virusi, uneori eliminandu-i complet de pe PC-urile infectate.
Raspandit tot prin email cu atasament, virusul scana intregul computer pentru adrese de email si era trimis apoi la toate cele gasite.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Cel mai raspandit virus pe email timp de 2 ani, Netsky este memorabil si prin faptul ca arestarea creatorului sau, Sven Jaschan, a fost cauzata de informatiile oferite de un prieten dornic sa obtina recompensa de 250.000 dolari oferita de Microsoft.

3. Mydoom
Cunoscut si sub numele de W32.MyDoom@mm, Novarg, Mimail/R si Shimgapi, Mydoom ar fi fost creat in Rusia in 2004, de unde a fost raspandit pentru a transforma PC-urile infectate in masini de trimis spam.
Succesul Mydoom a fost asigurat de abordarea inovatoare: destinatarul primea un mesaj ce-l instiinta de erorile intalnite la trimiterile unui email si-l invita sa deschida atasamentul pentru a vedea despre ce mesaj este vorba.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Virusul Mydoom a avut si o functie secundara, ce a vizat un atac DDoS la adresa site-ului companiei SCO Group.

2. Virusul Anna Kournikova
Creat de un programator olandez in 2001, virusul Anna Kournikova a beneficiat de notorietatea tenismenei rusoaice la acea vreme, convingandu-i pe destinatarii email-urilor spam ca vor vedea o poza sexy cu blonda.
Atasamentul "Anna Lournikova.jpg.vbs" nu continea nicio poza cu rusoaica, doar un malware Visual Basic ce trimitea acelasi mail pe loc tuturor adreselor din Microsoft Outlook.
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Virusul a devenit si mai faimos dupa ce a fost mentionat in serialul de succes Friends, unde a fost prezentat ca mult mai periculos: Ross a ramas fara toate informatiile de pe HDD-ul laptopului.

1. Melissa
Cunoscut si sub numele de Mailissa, Simpsons, Kwyjibo si Kwejeebo, virusul Melissa a fost in 1999 primul malware transmis prin spam care a inchis complet serverele de mail Microsoft si Intel.
Scopul virusului nu a fost un atac al serverelor, insa raspandirea lui extrem de rapida a dus la o supraincarcare nemaintalnita a acestora. Succesul Melissa s-a datorat in mare parte modului in care era transmis: email-ul venea din partea unui prieten, iar textul invita la deschiderea documentului atasat, ce purta un nume cu adevarat nevinovat: "list.doc".
Top 5 cei mai periculosi virusi pentru PC-uri
Creatorul virusului, David L. Smith, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, alaturi de o amenda de 5000 dolari, insa a fost eliberat dupa numai 20 luni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu