miercuri, 20 mai 2009

500 de miliarde de GB de informatii pe Internet

Internetul se indreapta catre uluitoarea cifra de 500 de miliarde de Gb de informatii. Conform celor de la Guardian, Internetul ofera acum 487 de miliarde de GB de informatii, cresterea fiind motivata, in special, de deschiderea si succesul de care se bucura retelele sociale.

Cei de la Guardian s-au amuzat transformand aceasta cifra in lucruri palpabile: daca tot continutul digital ar fi printat si inclus in carti, acestea ar acoperi de zece ori dinstanta dintre Pamant si Pluto.

Universul digital insa nu se va opri odata cu atingerea cifrei de 500 de miliarde, evident. Specialistii se asteapta sa isi dubleze dimensiunile in urmatoarele 18 luni, conform studiilor celor de la IDC si EMC. Ca exemplificare, in 2007 erau "doar" 161 de miliarde.

Aproximativ 70% din informatii este creata de catre oamenii simpli si include email-uri, fotografii, tranzactii online, postari pe bloguri sau site-uri de social networking. In acelasi timp, mai mult de 30% din informatia generata in prezent cere metode speciale de protejare si aceasta parte va creste cu 15% pana in 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu