vineri, 12 iunie 2009

Samsung E1107 Solar Guru - primul telefon cu incarcare solara

In asteptarea lansarii lui Blue Earth, un model cu incarcare solara deja anticipat, Samsung lanseaza E1107 Solar Guru, un alt model cu aceeasi abilitate de reincarcare a bateriei folosind lumina soarelui.

Acesta nu se doreste a fi la fel de performant ca si Blue Earth, ba chiar va face parte din categoria de terminale low-end a lui Samsung care vor avea acesta aptitudine deosebita de a se incarca de la soare.

Desi este primul telefon cu incarcare solara lansat pe piata, sa nu credeti ca Samsung E1107 Solar Guru va face inutila folosirea incarcatorului clasic. Abilitatea acestui telefon de a se incarca de la soare consta de fapt in aceea ca 1 ora de expunere la lumina naturala incarca telefonul pentru 5-10 minute de conversatie.

Aceasta abilitate poate fi utila daca posesorul telefonului se afla undeva departe de o sursa de electricitate, petrece mult timp in natura putand sa isi lase telefonul pentru cateva ore la soare si doreste apoi, in mod convenabil mai spre seara, cand lumina naturala paleste, sa dea cateva telefoane relativ scurte. Altfel, posesorul unui Samsung E1107 Solar Guru este la fel de dependent de o priza de curent electric pentru a-si incarca telefonul mobil la fel ca fiecare dintre noi.

Din punct de vedere tehnic, Samsung E1107 Solar Guru pare a fi bazat pe modelul E1100, un model cat se poate de simplu, la care s-a adaugat un panou pentru incarcare solara si un transmitator Radio FM. Reamintim specificatii ca GSM dual-band, display CSTN de 1.5 inchi, sonerii in format mp3, lanterna, sistemul de recuperare in caz de pierdere Mobile tracker creat de Samsung si baterie de 800 mAh.

Telefonul este deja disponibil in India la pretul de 59 $ si urmeaza sa fie lansat pe restul pietelor din Asia precum si in Europa in cursul acestei luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu