duminică, 31 octombrie 2010

Fernando si avionul

Maximele depăşesc temperaturile normale ale perioadei VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

România e în plină masă de aer cald, atât duminică, cât şi în următoarele zile. Ceea ce înseamnă încălzire certă a vremii pentru zonele de deal şi de munte, unde maximele ating şi 18 grade, depăşind astfel temperaturile normale ale perioadei.

România e în plină masă de aer cald, atât duminică, cât şi în următoarele zile. Ceea ce înseamnă încălzire certă a vremii pentru zonele d edeal şi de munte, unde maximele ating şi 18 grade, depăşind astfel temperaturile normale ale perioadei.

Duminică, ziua începe cu ceaţa în Moldova şi Transilvania, ca şi în Oltenia, dar alte fenomene meteo care să ne strice planurile de weekend nu se anunţă. E drept, prin Banat şi regiunile sudice, vântul va fi cam sprinten azi, dar măcar temperaturile la amiază sunt ceva mai mari decât cele de ieri. Vor fi, aşadar, maxime între 10-11 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 17, dacă nu chiar 18 grade Celsius în zona Banatului şi nici urmă de ploi.

Bucureştenii nu fac nici ei excepţie de la tabloul meteo în general frumos şi însorit, iar temperatura aerului va urca şi ea spre 14-15 grade, temperatură rezonabilă pentru un un final d eoctombrie.

Începem săptămâna, dar şi luna noiembrie cu un avânt al soarelui neaşteptat. Ba chiar, termic nu avem motive a ne plânge. E uşor mai cald decât normal, cu valori termice la amiază ce pot atinge şi 17-18 grade, cum va fi cazul la Arad, Timişoara şi Reşiţa, dar cu ceva vânt mai agitat în Banat. De altfel, tempreaturile nu lasă de dorit nici în restul ţării.

Soarele va ridica mercurul în termometre la 12-14 grade în Bucureşti unde luni după câteva ore cu nori şi ceaţă, este posibil să avem parte de ceva burniţă. În sud, de altfel, norii joşi stau grămadă întreaga zi, iar maximele ar putea să nu treacă de 11 grade, cum va fi cazul la Suceava şi Craiova.

Marţi, vremea rămâne caldă în vest şi centru, dar şi în zonele de deal şi de munte, unde încă se mai ating 17-18 grade, la Timişoara şi Arad, dacă nu chiar ceva mai mult în Dealurile de Vest, dar în zonele joase, tot ceaţa şi burniţa dictează bună parte din zi, ca şi în Bucureşti, de altfel, unde marţi amiaza va aduce maxim 12 grade. Tot atâtea se fac şi la Alexandria şi Craiova, în timp ce spre Miercurea Ciuc temperatura nu va trece de 11 grade.

În această noapte se trece la ora de iarnă

România trece, sâmbătă spre duminică noaptea, la ora oficială de iarnă. Astfel, ora 4.00 devine ora 3.00.

Asta înseamnă o oră în plus de somn, pentru că ceasurile vor fi date înapoi. Astfel, ziua de duminică devine cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

Trecerea la ora de iarnă nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la acea dată, a anunţat, marţi, CFR Călători.

Astfel, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la capăt, potrivit CFR Călători.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi, 31 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

joi, 28 octombrie 2010

Jocurile pentru mobile: 10 miliarde de dolari pana in 2014

De la o piata de nisa la una care acapareaza tot mai mult teren, gaming-ul mobil pare sa fi intrat pe un fagas ascendent, tendinta ce se va mentine pentru cel putin urmatorii patru ani.
Numai anul acesta, vanzarile de aplicatii pentru iPhone ar putea atinge 1.7 miliarde de dolari. Suma este de trei ori mai mica in cazul aplicatiilor pentru Android, ceea ce nu e chiar un paradox avand in vedere ca Android este abia la inceput de drum.
Industria de jocuri video a inflorit in ultimii 30 de ani, dar pana acum cinci ani, nimeni nu se gandea sa isi cumpere un joc sau o aplicatie pentru telefonul mobil.

Segmentul in care se asteapta cea mai mare crestere din zona mobila este cel al jocurilor care pot fi descarcate gratis, dar obliga gamerii sa achizitioneze continut aditional odata ce au fost atrasi in “mrejele jocului”.
Potrivit unor companii de cercetare, si categoria jocurilor cu fonduri provenite din publicitate va inregistra o crestere. Pregatiti-va asadar iPhone-urile pentru jocuri marca Colgate sau Tide!
Din previziunile de mai sus putem trage doua concluzii: in primul rand, daca nu ai un smartphone, traiesti in trecut, iar in al doilea rand, iPhone-ul si celelalte telefoane vor fi din ce in ce mai “curtate” de marii publisheri.
Industria jocurilor video casual va creste si mai mult, dar speram ca odata ce telefoanele vor deveni mai performante si tot mai multi jucatori hardcore vor trece pe mobile, sa vedem niste titluri serioase si pentru smartphone-uri.
Sursa: TG Daily

miercuri, 27 octombrie 2010

Se modifică mailul de la Yahoo! (VIDEO)

Yahoo! a lansat o versiunea beta pentru clientul de e-mail. Varianta este modificată radical. Americanii spun că este mai rapidă, mai uşor de folosit şi mai sigură. Pe lângă asta, utilizatorii vor putea viziona filme de pe Youtube şi fotografii direct din inbox şi să posteze pe Facebook şi Twitter.

Cei de la Yahoo spun că din ce în ce mai puţini abonaţi îşi petrec timpul pe mail. Pentru asta, americanii au integrat mai bine reţelele sociale în mailul Yahoo, iar utilizatorii pot posta direct din "căsuţa de inbox" mesaje sau update-uri.

Fotografiile de pe Picasa şi Flickr, dar şi clipurile de pe Youtube vor putea fi vizionate direct din inbox, iar americanii din Sunyvale speră că toate îmbunătăţirile vor face ca cei 270 de milioane de abonaţi să îşi petreacă mai mult timp pe Yahoo! Mail. Chiar şi pentru cei cu conexiune la internet slabă, mailul se va mişca mult mai repede.

Numărul mediu de minute petrecut de utilizatori pe Yahoo! Mail a scăzut cu 25% între ianuarie şi aprilie 2010.

Cum l-a convins Minune pe Salam să vorbească: «Facem puşcărie, stai în banca ta!»

Cand şi-a dat seama că ar putea ajunge la puşcărie din cauza minciunilor spuse in ancheta de la Million Dollars, Adi Minune ''s-a spovedit'' la procurori şi s-a oferit “să umble” şi la conştiinţa amicului său Florin Salam, ne-au declarat, în exclusivitate, surse din interiorul anchetei.

Adi Minune (stânga) şi Florin Salam au cântat în seara scandalului de la Million Dollars

Iniţial, Adi Minune a refuzat să dea declaraţii în legătură cu atacul de la Million Dollars, restaurant în care, acum mai bine de o lună, petrecea de zor cu Florin Salam alături de câteva femei. Atunci, Marian Noca, zis “Italianul”, a fost înjunghiat de Nuţulică, fiul interlopului Nuţu Cămătaru. Mult mai “generos” cu anchetatorii, Salam a îndrugat la început o poveste care s-a dovedit a fi doar o minciună gogonată, drept pentru care amândoi s-au ales cu dosare penale pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.

Speriat, probabil, că ar putea deveni clientul unei celule, Minune s-a răzgândit şi, cu memoria nealterată, a făcut mărturisiri complete. Mai mult, Minune a renunţat la apărător. “Ce avocat, şefu’? Dă-mi o hârtie să-ţi zic cum a fost”, a spus Minune, înainte de a da declaraţii. Apoi, manelistul l-a convins pe Florin Salam să-l urmeze pe calea adevărului. “Facem puşcărie, stai în banca ta!”, i-ar fi şoptit la ureche Adi Minune lui Salam, pentru a-l convinge să interpreteze “partitura” reală.

Arestat şi un subofiţer SRI

Tribunalul Bucureşti a făcut, ieri, publică motivarea arestării preventive a patru persoane în scandalul de la Million Dolars. Printre arestaţi se află şi subofiţerul Ştefan Corneliu, şofer la UM 466- SRI, acuzat de favorizarea infractorului, după ce l-a învăţat pe Nicu Ţîşi, şeful pazei din restaurant, ce să spună în faţa procurorilor.

luni, 25 octombrie 2010

Zăpezile şi frigul vin peste România cu o lună în avans


Meteorologii britanici estimează că românii vor avea parte de o iarnă "tradiţională", cu temperaturi sub zero grade Celsius, însoţite de viscol şi zăpadă din abundenţă.

Iarna se va instala în România peste o lună. Aşa estimează specialiştii Centrului Internaţional de Prognoză Meteorologică din Marea Britanie, potrivit cărora românii vor avea parte de o iarnă "tradiţională", cu temperaturi sub zero grade Celsius, cărora li se vor adăuga viscolul şi zăpada din abundenţă.

"Cert este faptul că ar trebui să începem să ne obişnuim încă de pe acum cu temperaturile mai scăzute, deoarece vara nu se va mai întoarce", a conchis unul dintre meteorologii consultaţi de EVZ. Astfel, până la finele acestei luni, în vestul, sudul şi estul ţării, media temperaturilor va fi de 10 grade Celsius, în timp ce în centru se vor înregistra cel mult 8 grade Celsius.


Nu vor lipsi nici ploile, care vor cădea din abundenţă în ve stul Transilvaniei, în vestul Munteniei şi în nordul ţării (între 80 şi 100 de litri/metrul pătrat).

Noiembrie aduce ninsori în aproape toată ţara


În noiembrie, temperatura medie va fi de 4,2 grade Celsius, iar temperaturi mai scăzute, de până la minus 4 grade Celsius, se vor înregistra în nordul Transilvaniei şi al Moldovei, dar şi la Târgu-Mureş. Ninsori abundente vor cădea în a proape toată ţara, mai puţin afectată urmând să fie Dobrogea.

În ultima lună din an, mercurul termometrelor va coborî până la minus 4 grade Celsius, dar maximele nu vor depăşi zero grade Celsius, după cum au estimat specialiştii. Zăpada nu va lipsi, dar de troiene vor avea parte doar locuitorii din nordvestul ţării.

Windows 8 îţi va recunoaşte faţa

Microsoft a anunţat că Windows 8, următoarea versiune a sistemului său de operare, este în lucru însă că acesta nu va fi pus în vânzare decât peste doi ani.

Anunţul a fost inclus într-un post aniversar pe blogul site-ului său olandez, în cinstea împlinirii unui an de la lansarea Windows 7.

Cu trei luni în urmă website-ul italian “Windowsette”, dedicat știrilor despre Windows, a reușit să pună mâna pe o prezentare confidențială care detalia multe din planurile Microsoft pentru Windows 8. Conform acesteia următoarea versiune a sistemului de operare Microsoft ar urma să includă un App Store similar cu cel lansat de Apple pentru Mac săptămâna trecută, login pe bază de identificare facială și un bootup mai rapid. Prezentarea publicată de Windowsette plasa însă data de lansare a Windows 8 la începutul lui 2011.

Dacă informațiile din prezentarea publicată de Windowsette se vor dovedi corecte, Microsoft încearcă să integreze tehnologia de recunoaștere facială în noul sistem de operare, pentru a loga utilizatorii în mod automat în sistem. De asemenea, compania din Redmond pune un accent deosebit pe micșorarea timpului necesar pentru bootup, în încercarea de a face Windows 8 cât mai rapid permițându-le utilizatorilor conectare instantă.

În plus se pare că Microsoft ia în calcul varianta legării conturilor Windows la cloud. Această mișcare ar permite utilizatorilor accesarea aplicațiilor, bookmark-urilor și conturilor de email de pe orice sistem- fie el un alt computer care rulează Windows sau chiar un tablet sau smartphone.

Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai interesante planuri Microsoft pentru noul său sistem de operare pare a fi Windows App Store, un concept similar cu cel anunțat cu o săptămână în urmă de Apple, prin intermediul căruia experiența desktopului s-ar putea apropia de cea a smartphone-ului, utilizatorii putând downloada din cloud orice nou produs de software pentru sistem.

Singura problemă a mult-discurtatului Windows 8 pare a fi data târzie de lansare. Între Windows XP și Vista a existat o pauză de 5 ani, o întârziere atât de mare încât Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft a declarat public că nu va mai permite niciodată să se scurgă o perioadă atât de îndelungată între lansările a două versiuni ale sistemului său de operare. Iar dat fiind că Apple își va lansa noul sistem de operare, Mac OS X Lion, în vara anului viitor, Windows 8 va trebui să dezvolte o serie de funcționalități cu adevărat impresionante pentru a-și păstra competitivitatea.


duminică, 24 octombrie 2010

Mihai Bendeac recidivează! "Perversul de pe Târgu Ocna" are o întâlnire romantică

Cu cât le joacă mai des, cu atât Mihai Bendeac intră din ce în ce mai bine în pielea personajelor pe care le interpretează. Aseară, la emisunea "În puii mei", actorul a jucat rolul lui Sorin, celebrul Pervers de la Târgu Ocna. De această dată, Perversul are o întâlnire romantică. Vedeţi mai jos ce a ieşit.

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Windows 7 a implinit un an. Ce s-a intamplat de la lansare si pana acum?

Windows-ul celor de la Microsoft nu este, poate, in topul preferintelor tuturor utilizatorilor de PC-uri, insa nu putem nega ca Windows 7 este cel mai bine si mai rapid vandut sistem de operare al companiei.

Si, cum zilele acestea Windows 7 implineste un an de la lansare, Microsoft a publicat cateva rapoarte referitoare la ceea ce a realizat sistemul de operare in primul sau an de viata:

- Intr-un singur an, Windows 7 s-a vandut in total in 240 de milioane de exemplare;
- La numai sase luni de la lansare, toti producatorii de PC-uri din lume vindeau computere cu Windows 7 preinstalat, comparativ cu perioada Vista cand producatorii ofereau computere cu acest sistem de operare preinstalat numai in proportie de 70%;
- In ultimele 3 luni, s-au vandut aproximativ 8 licente de Windows 7 pe secunda;
- Pe Windows 7 ruleaza 1.5 milioane de aplicatii;
- 500.000 de dispozitive sunt conectate la computere care folosesc Windows 7;
- In randul utilizatorilor, Windows 7 are un coeficient de satisfactie de 94%;
- Windows 7 a atins o rata de adoptie de 17.1% in mai putin de un an.

Desi toate informatiile de mai sus sunt cu adevarat impresionante avand in vedere ca produsul este, totusi, unul nou aparut pe piata, Windows 7 nu a reusit inca sa fie “regele sistemelor de operare”.

Cel putin momentan (si probabil ca va ramane asa inca o perioada de acum inainte), Windows XP este cel mai folosit produs al Microsoft: detine 60% din rata totala de utilizare, in toata lumea, comparativ cu 17% cat are Windows 7.

Sursa: PC World

Primul aeroport spaţial privat din lume a fost construit în deşert, în New Mexico

Amatorii de senzaţii tari vor avea curând o nouă opţiune: turismul spaţial! Primul aeroport spaţial privat din lume este aproape gata, se numeşte Spaceport America şi este situat în deşert, în New Mexico. Clădirea, cu arhitectură futuristă şi o structură de ecologică va fi gata în 2011. Aeroportul spaţial a fost în mod special ridicat într-un mediul la fel de neprimitor precum cel selenar.

Turiştii care pleacă de aici pot să efectueze zboruri de aproximativ două ore pentru 200.000 dolari de persoană, scrie El Mundo. 320 de persoane şi-au făcut deja rezervări pentru excursiile spaţiale. Primele plecări vor avea loc la începutul anului 2012.

joi, 21 octombrie 2010

Computerul cu 70TB spatiu de stocare, facut in casa

Atunci cand pasiunea pentru tehnologie e dusa la extrem, unii se apuca de construit adevarate masinarii, pe care, oricat am dori, nu le mai putem numi simple computere.

Probabil ca din teama de a ramane fara spatiu pe hard, un individ din Rusia a gasit solutia perfecta si s-a apucat sa-si construiasca propriul super-PC, dotat cu (extrem de) mult spatiu de stocare.



El a combinat in total 60 de hard disk-uri pentru a obtine nici mai mult, nici mai putin de 70TB de spatiu de stocare. Toate acestea au fost introduse cu greu intr-o “carcasa” gigantica, construita din lemn.


Evident, pentru a mentine totul la racoare, individul a mai investit si in alte 20 de ventilatoare pe care le-a postat deasupra carcasei de lemn.

Rusul va putea pastra pe calculatorul sau, de acum, zeci de mii de filme la calitate DVD si milioane de melodii MP3.

Sursa: Gizmodo

Salon auto la Euromall Pitesti , 21-24 Octombrie & Concert Narcotic Sound




Dorele, n-ai văzut conducta?


Un şofer de autobasculantă a făcut, ieri, fără voie, o cascadorie de toată frumuseţea pe un drum de la marginea Brăilei.

Conducătorul autobasculantei nu şi-a dat seama că circulă cu bena ridicată cand a trecut pe sub o conductă de apă caldă, aflată la 10 metri inălţime. Din fericire, ţeava nu a cedat, insă din cauza rezistenţei, mastodontul s-a ridicat cu roţile în sus. Imaginea autobasculantei care stătea în echilibru pe roţile din spate i-a lăsat cu gura căscată pe cei câţiva martori care au asistat la grozăvie, dar şi pe poliţiştii sosiţi la faţa locului. După câteva ore de chin, muncitorii de la firma unde lucra şoferul, ajutaţi de utilaje, au reuşit să pună înapoi pe roţi basculanta. “Totul a revenit la normal şi nu s-au înregistrat pagube”, a declarat Jenel Sogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.



miercuri, 20 octombrie 2010

Este Linux pe care le disparitie?

De cativa ani incoace si, mai ales, in ultimile zile, au aparut pe Internet tot felul de zvonuri cum ca sistemul de operare open source Linux este pe cale de disparitie.

Potrivit mai multor site-uri din industria IT, daca Linux ar fi avut vreodata o sansa sa se ridice si sa castige cota de piata considerabila, a pierdut-o odata cu lansarea Windows 7, in ciuda stabilitatii si a securitatii exemplare pe care le ofera.

Multi sustin ca acest lucru este, in mare masura, adevarat si ei se bazeaza pe statistici reale care spun ca Linux nu a reusit niciodata sa castige mai mult de 1% din utilizatorii de PC-uri. De altfel, multe rapoarte realizate de firme de cercetare spun ca, de fapt, sistemul de operare Linux a scazut la chiar mai putin de un procent in utilizare.

Totusi, problema cu aceste rapoarte este faptul ca ele nu reprezinta o metoda potrivita si viabila de masurare a ratei de utilizare Linux, avand in vedere ca sistemul de operare este gratuit. In general, o astfel de cota de piata se bazeaza pe cifre de vanzari. Asa se intampla, spre exemplu, in cazul Windows: “X copii de Windows s-au vandut intr-o luna, ceea ce inseamna ca sistemul de operare detine o cota de piata Y.”

Asadar, este aproape imposibil de urmarit cate copii ale sistemului de operare sunt in uz pe desktopurile din toata lumea. Nici chiar o monitorizare a download-urilor soft-ului nu ar putea da o cifra exacta a celor care utilizeaza Linux.

Daca ar fi sa trecem in revista cateva din punctele forte ale Linux, distributiile moderne ale sistemului de operare din ultimii ani, dintre care Ubuntu este cel mai cunoscut, urmat de Mint, au simplificat si securizat utilizarea software-ului open-source.

Instalarea Ubuntu devenise mai simpla decat instalarea unui Windows. Driverele incorporate au devenit in timp atat de apreciate inca producatorii de PC-uri incepusera sa ofera Linux ca optiune preinstalata pe desktopuri.

Intre timp, esecul Windows Vista si cresterea popularitatii notebook-urilor a deschis o serie de oportunitati pentru Linux.

Dar, la un moment dat a intervenit Microsoft, care a prelungit viata sistemului de operare Windows XP, pentru a opri pierderile generate de mai noul Vista. In plus, lansarea variantei beta a Windows 7 a pus o mare piedica oportunitatii Linux.

Cota de piata mica, ce nu pare sa creasca prea curand, precum si optiunile limitate de redare media au lasat Linuxul fara aparare in fata rivalilor sai. Nu e de mirare, mai ales ca au trecut 18 ani de cand Linus Torvalds scria primele randuri de cod a ceea ce avea sa devina Linux, in cadrul unui proiect pentru facultate.

In tot acest timp, peisajul s-a schimbat considerabil, iar Linux pare ca sta pe loc.

Si, totusi, mai are Linux sanse sa se impuna in fata Windows-ului si a lui Mac OS sau chiar este pe cale de disparitie?

Sursa: PC World

luni, 18 octombrie 2010

Reconstruirea primului computer din lume

In anul 1837, matematicianul si inventatorul englez Charles Babbage impreuna cu scriitoarea Ada Lovelace au inceput lucrul la o masina de calcul programabila, ce ar fi rebuit sa fie primul computer din lume. Din nefericire, acesta nu a fost niciodata terminat, din cauza lipsei de fonduri dar si din cauza faptului ca tehnologia acelor vremuri nu i-a ajutat prea mult.

Insa, un contemporan, programator si blogger, planuieste sa reconstruiasca dispozitivul. John Graham-Cunning a anuntat pe blog-ul sau ca vrea sa reconstruiasca masinaria dupa programul si planurile inventatorului. Intreaga initiativa a fost denumita Plan 28 si vine la 139 de ani de la moartea inventatorului, pe 18 octombrie 1871.

Din pacate, chiar si el este limitat, insa nu de tehnologie de data aceasta ci de lipsa de fonduri pe care planuieste sa le dobandeasca prin donatii. Dupa calculele sale, ar avea nevoie de 640.000 de dolari, iar data limita pe care si-a propus-o este ianuarie 2011.

Daca reconstruirea primului computer din lume va fi o reusita, acesta va fi donat unui muzeu din Marea Britanie, sau cel putin acestea sunt promisiunile tanarului programator.

Sursa: PC World

duminică, 17 octombrie 2010

duminică, 10 octombrie 2010

Nostradamus & Vanga: pe 11 noiembrie începe cel de-al treilea război mondial


Atât Nostradamus, cât şi Vanga, clarvăzătoarea bulgaroaică ce a prezis tragedia de la 11 septembrie, dezastrul de la Cernobîl, căderea URSS sau moartea prinţesei Diana, au văzut că pe 11 noiembrie în acest an se va declanşa cel de-al al treilea război mondial.

Vanga, Nostradamus şi, mai nou, profeţii digitali proorocesc evenimente speciale pentru omenire în luna noiembrie a acestui an, scrie monitorulexpres.ro. Şi nu par deloc să fie optimiste. Clarvăzătoarea bulgăroaică Vanga a „văzut“ în noiembrie 2010 izbucnirea celui de-al treilea război mondial. Acelaşi lucru l-a notat în catrenele sale şi Nostradamus, precizînd ziua exactă: 11 noiembrie. Tot o mare conflagraţie mondială, pe data de 8 noiembrie, anunţă şi tehnologia web-bot, specializată în predicţii pe baza informaţiei care circulă pe Internet. Absolut toţi aceşti cititori în viitor au făcut predicţii corecte, ceea ce le-a şi atras celebritatea, dar şi predicţii false. Cu alte cuvinte, unele s-au potrivit, altele au fost de mai mare rîsul. Totuşi, privind alerta europeană de azi faţă de un eventual atac terorist sau doar lupta cu marea criză mondială, profeţiile par să vrea să se împlinească. Orice va fi în luna noiembrie, trebuie să ştiţi că lumea nu se va sfîrşi. Absolut toţi clarvăzătorii au ghicit viitorul omenirii pînă hăt, departe, prin anii 5.000.

„Se spune că după profeţiile Vangăi se ghida şi Gorbaciov“, scria Pavel Pavlov, în cartea pe care i-a dedicat-o prezicătoarei. Vangelia Gushterova, sau simplu, Vanga, a fost o femeie din Bulgaria care avea darul tămăduirii, dar şi pe cel al clarviziunii. S-a născut la 31 ianuarie 1911 în oraşul Strumita din Iugoslavia, în familia unor plugari săraci. La 12 ani a orbit pentru totdeauna. Prima prezicere a făcut-o în 1940, cînd a descris cu lux de amănunte începutul războiului, ba chiar şi numele celor din sat care se vor întoarce vii. Vestea s-a dus şi, de la această întîmplare, Vanga a devenit tot mai căutată pentru puterea ei de a citi viitorul. Fiindcă prezicea evenimente politice, au început s-o caute şefi de stat. Printre ei, şi Ceauşescu.

Au avut mare răsunet prezicerile exacte ale bulgăroaicei despre moartea lui Stalin (pentru care a făcut şi puşcărie), evenimentele de la Praga din 1968, dezastrul de la Cernobîl, victoria Indirei Gandhi, conflictul din Oseţia de Sud, Perestroika, căderea URSS-ului, moartea prinţesei Diana, scufundarea submarinului Kursk, atentatele de la World Trade Center. A murit în 1996, la vîrsta de 84 de ani, prezicînd chiar şi ziua şi ora propriei morţi.

„Groază! Groază! Fraţii noştri din America se prăbuşesc de la mare înălţime, înjunghiaţi de moarte de ciocurile unor păsări de oţel!“, a prezis bulgăroaica în 1989. Impresionanta predicţie, înţeleasă abia după 11 septembrie 2001, a lansat-o pe Vanga în categoria celor mai credibili clarvăzători. Analiştii au transformat-o într-un Nostradamus din Balcani. Au început să studieze cu mai multă atenţie profeţiile ei, cu aceeaşi frenezie cu care sînt întoarse pe toate părţile catrenele lui Nostradamus.

Vanga a revenit în actualitate la alegerea preşedintelui Obama, în 2008. Ea a anunţat că Statele Unite vor fi conduse de un preşedinte de culoare, iar mandatul lui va începe cu o criză economică majoră. Ea a mai spus că „omul negru“ va fi ultimul preşedinte din istoria Americii, deoarece SUA se vor diviza în mai multe state independente. Nimeni n-a reuşit să dezlege misterul prezicerilor ei, chiar dacă, încă din timpul vieţii, s-a lăsat cercetată, într-un laborator din Sofia, creat special pentru studiul predicţiilor acestei bătrîne analfabete. Cercetătorii bulgari nu cred că femeia „vorbea“ cu entităţi supranaturale, care-i dezvăluiau date din viitor. Ei cred doar că avea un creier special, antrenat să găsească rapid şi eficient legături între cauză şi efect. Aceasta nu explică însă proporţia imensă, 70-80%, de profeţii adeverite.

Se crede că ruşii ar fi descifrat algoritmul predicţiilor Vangăi şi-l folosesc în scopuri pacifiste: pentru a dejuca atentatele teroriste. Nu ştim dacă vor aplica acest algoritm secret şi pentru luna noiembrie, cînd, conform celor anticipate de Vanga, ar trebui să izbucnească al treilea război mondial. Totul va porni de la incidente locale, sub forma unor atentate la viaţa unor prim-miniştri. „Războiul va începe în noiembrie 2010 şi se va încheia în luna octombrie 2014. Războiul va începe ca unul obişnult, local, apoi se vor folosi arme nucleare şi apoi arme chimice“, a prezis ea. După un război de asemenea amploare, purtat de islamişti contra Occidentului, viaţa în Emisfera de Nord va fi afectată de radiaţii, plantele, animalele şi oamenii se vor împuţina.

Apoi, în 2011, europenii rămaşi în viaţă vor pieri într-un război chimic pornit de musulmani. Apocalipticul viitor prezis de Vanga va continua cu o omenire bolnavă de tot felul de cancere, iar în 2016, Europa va fi un continent practic lipsit de viaţă. Anul 2018 va răsturna actuala scenă economică şi politică, iar China va fi puterea mondială numărul 1. Orbita Pămîntului se va înclina prin 2023, peste 10 ani, calota polară se va topi, iar peste încă 10 ani, musulmanii vor conduce Europa, iar economia va fi înfloritoare. Cu bani destui, cercetarea va atinge înălţimi nebănuite: vom crea primul om sintetic, iar pentru cei obişnuiţi, vor fi la discreţie organe artificiale. În 2076, va domni din nou comunismul pe Pămînt. Predicţiile Vangăi ajung pînă în 5079, cînd va fi sfîrşitul lumii.


Niciun profet nu e mai mai studiat ca francezul Michel Nostradamus (1503-1566). Cercetătorii manuscriselor sale, în special al zecelea catren din ce-a de-a zecea centurie, spun că al Treilea Război Mondial va izbucni fix pe 11 noiembrie 2010 şi va fi purtat cu arme nucleare, chimice şi bacteriologice. Totul va porni de la „o fecioară a cărei moarte este dorită de un conducător crud şi setos de sînge“, ceea ce va declanşa un conflict între două ţări mari, posibil Franţa şi Marea Britanie. Europa va avea disensiuni şi cu SUA, iar în peninsula Crimeea sînt prezise alte lupte. Rezultatul războiului va fi formarea unui imperiu.

În cartea sa, „Codul Nostradamus, al treilea război mondial“, Michael Rathford pretinde că sfîrşitul marii conflagraţii va fi în decembrie 2012. Aceleaşi catrene vorbesc şi de o catastrofă în Marea Neagră declanşată de ieşirea la suprafaţă, după un cutremur, a hidrogenului sulfurat. Românul Vlaicu Ionescu, un interpret celebru al scrierilor lui Nostradamus, a decriptat altfel catrenele. „Europa va fi invadată de o coaliţie arabo-chineză, iar războiul va începe la nordul şi la sudul Mării Negre, ceea ce va afecta şi România, însă nu foarte grav, pentru că ţara noastră, aşa cum Nostradamus a spus-o în repetate rînduri, este protejată de voinţa divină“. Războiul va fi devastator, dar nu va duce la sfîrşitul lumii. Vom descoperi tot acum leacul contra gripei şi SIDA.


Un soft faimos pe Internet, creat iniţial pentru a monitoriza bursa, a ajuns să fie folosit pentru prezicerea viitorului. Inventatorii programului îşi laudă creaţia susţinînd că s-au prezis cu ajutorul ei prăbuşirea WTC, dezintegrarea navetei Columbia din 2003, pana de curent din SUA din 2003, tsunami-ul din decembrie 2004 şi uraganul Katrina din 2005. Web Bot, soft-ul creat de americanii Cliff High şi George Ure, care se autointitulează „călugări ai timpului“, selectează, conectează şi interpretează site-urile pe care apar anumite cuvinte-cheie. Pe baza acestui algoritm, cică, se pot prezice evenimente viitoare. Lăsînd la o parte de cîte ori a dat-o în bară cu predicţii false, Web Bot a găsit că în perioada 8-11 noiembrie 2010 va izbucni un mare conflict armat. Punctul de pornire va fi atacul din greşeală al Israelului asupra Iranului, conflict în care se vor implica şi SUA. Tot în noiembrie, vor fi mai multe violuri, jafuri, crime şi se va înregistra colapsul dolarului american. Iar pînă la sfîrşitul anului urmează şi şase cutremure devastatoare.

Adevăratul război pare să se declanşeze pe 14 decembrie, odată cu lansarea unor rachete. Dar nici măcar de data aceasta, pentru că se aşteaptă o intervenţie extraterestră. Robotul îşi mai schimbă predicţiile, le mai ajustează în funcţie de evoluţia evenimentelor, aşa cum fac, de fapt, şi interpreţii profeţiilor. Uneori, prezicerile devin postziceri, sînt potrivite cu evenimentele doar după ce acestea s-au întîmplat. Nimeni n-a ghicit viitorul cu exactitate. Însă, despre noiembrie 2010 ştim, fără să avem puteri supraomeneşti, că va fi o lună de toamnă friguroasă.

„Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii săi, pînă cînd va veni ceasul său. Pămîntul, apa, focul, îi vor veni în ajutor. Odată cu începerea lucrărilor lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună şi pe rău se va nărui. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi aceia din propriul său popor din care el a ieşit. Drept răsplată, el va aduce apoi acest popor pe cea mai înaltă culme a desăvîrşirii divine din această lume. Acest popor va deveni prin îndreptarea sa o adevărată pildă vie pentru toate popoarele pămîntului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal de fier, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu, singur îl va mînui.“ (Vanga)


Clarvăzătoarea franceză Mary-Anne scrie în cartea „2010-previziuni aproximative“ că o femeie va descoperi un vaccin pentru cancer, în 5-6 ani, va fi descoperită o nouă planetă cu pămînt şi apă, va exista un atentat asupra preşedintelui Sarkozy, papa se va îmbolnăvi în 2013, iar războiul mondial va începe între Israel şi Iran tot în 2010. Mai multe publicaţii din lumea întreagă au scris la începutul acestui an despre predicţiile mediumului Ekaterina din Rusia care se pare că are aceeaşi dată pentru izbucnirea războiului: 11 noiembrie 2010. Patru regi se vor lupta pentru pace. Vor muri 50 de milioane de ruşi şi numai cei care se vor ascunde în Est sau în Caucaz vor supravieţui. În plus, ea mai prezice un val de seisme care se va abate asupra Rusiei, transformînd în ruine o clădire mare şi importantă. Dacă examinăm profeţiile Vangăi şi ale lui Nostradamus, vom vedea că absolut toate previziunile celor două clarvăzătoare se suprapun peste ceea ce au spus cei doi mari profeţi.

Nokia ne propune E-Cu: telefonul care se incarca singur

Suntem de acord cu totii ca cel mai enervat lucru la telefoanele mobile este faptul ca raman fara baterie tocmai cand avem mai multa nevoie? Daca da, iata ca Nokia vine sa ne propuna un concept de telefon mobil care se incarca cu ajutorul … caldurii.

Asta inseamna ca, odata pus in buzunar, de exemplu, telefonul se va incarca singur, preluand caldura corpului nostru. O alta alternativa de incarcare ar fi punerea telefonului pe un calorifer sau in apropiere de orice alta sursa de caldura.

Telefonul, care a primit numele de Nokia E-Cu, de la Environment and Copper (in traducere: Mediu si Cupru), utilizeaza un sistem de incarcare pe baza de transmitere a caldurii care poate proveni din orice sursa, transformand-o in energie.

Astfel, ne putem lua adio de la clasicul incarcator De altfel, gadgetul nici nu dispune de incarcator fiind declarat de catre cei de la Nokia “telefonul prietenos cu mediul” care ne-ar putea scapa de cele 51.000 de tone de gaze cu efect de sera create in fiecare an de incarcatoarele pentru telefoane mobile.

In plus, telefonul Nokia E-Cu iese in evidenta si prin design-ul neobisnuit, asa cum veti putea vedea si in galeria de imagini atasata.

Toate bune si frumoase, insa telefonul nu este momentan decat un concept, iar Nokia nu a anuntat cand si daca E-Cu va ajunge pe piata.

Sursa: Electronista

duminică, 3 octombrie 2010

BIOS, sistemul de bază al computerelor, va fi înlocuit cu UEFI, din 2011


Cine nu-şi doreşte un computer care să pornească în câteva secunde. Ei bine, de anul viitor, chiar aşa va fi. Celebrul BIOS, sistemul care face legătura între soft şi partea fizică a calculatorului va fi desfiinţat.


Marile companii de software s-au pus de acord ca Bios-ul să fie înlocuit, în masă, cu un sistem mult mai modern.

Potrivit BBC, decizia a fost luată pentru că adaptarea vechiului cod la computerele moderne este principalul motive pentru care un PC îşi încarca sistemul de operare cu greutate.

Soluţia de eliminare a acestui inconvenient se numeşte UEFI, adică Unified Extensible Firmware Interface. Din 2011, acesta va fi implmentată în orice nou computer.



sâmbătă, 2 octombrie 2010

Imaginea zilei | Cum să faci din ţânţar armăsar şi din Dacie Maybach

Dacă această afurisită de criză financiară te-a lăsat cu buzunarele goale şi toată lumea râde de tine, există soluţii. Trebuie doar să urmezi modele consacrate. Gigi Becali, de exemplu. Ce are el şi n-ai tu?

Îţi iei o extraopţiune la cartelă, nu mai mult de 4-5 euro, şi poţi vorbi ore în şir cu diverse cunoştinţe pe care să le botezi "Radu Naum", "Marius Chican" sau "Vali Moraru". Când te enervează, evident, îi înjuri.

De asemenea, poţi să te muţi într-unul din multele blocuri neterminate din Bucureşti şi să-i spui "Palatul". Găseşti câţiva puşti care joacă pe un maidan fotbal şi ţi-ai tras şi club de fotbal.

Ce te faci însă dacă n-ai decât o amărâtă de Dacie? Nu-i nicio problemă. Scrie pe ea Maybach şi te-ai scos. Acum trebuie doar să aştepţi topurile oamenilor bogaţi ca să le-arăţi rudelor.