vineri, 18 martie 2011

Cele mai bune jocuri ale anului - Call of Duty: Black Ops si Mass Effect 2

Franciza Call of Duty se bucura de un succes constant, cea mai recenta realizare in acest sens obtinand-o la premiile BAFTA pentru jocuri video, unde Black Ops a iesit castigator la sectiunea Game Award of 2010, votata in intregime de catre public.

Este al treilea an in care Call of Duty primeste aceasta onoare. Black Ops a fost lansat in noimebrie, iar de atunci a inregistrat vanzari de 1 miliard de dolari, play time-ul in care jucatorii au stat logati totalizand cel putin 600 de milioane de ore.

Un alt mare castigator al editiei a fost art house-ul Heavy Rain, disponibil numai pentru PS3, care a “plecat acasa” cu trei premii, obtinute la sectiunea muzica originala, inovatie tehnica si story.

Totusi, marele premiu BAFTA, pentru cel mai bun joc al anului a fost obtinut de Mass Effect 2, al publisher-ului Bioware. Jocul a fost laudat de catre juriu, care l-a descris drept “o realizare combinata de tehnologie, arta, design si sunet….o experienta de gaming completa si frumoasa.”

Assassin's Creed: Brotherhood a obtinut trofeul pentru “urmaririle sale antrenante si misiunile pline de adrenalina.”

Civilization V a castigat trofeul la categoria strategie. Este al doilea premiul BAFTA obtinut de aceasta serie. Civilization Revolution a primit de asemenea distinctia la aceeasi categorie in 2009.

Titlul de cel mai bun joc de familie a fost acordat lui “Kinect Sports”, in vreme ce Super Mario Galaxy 2 a castigat trofeul pentru cel mai bun gameplay. Titlul original, Super Mario Galaxy a castigat premiul pentru cel mai bun joc in 2009.

Editia de anul acesta a adaugat o noua categorie, pentru cel mai bun joc de retea sociala, premiul fiind obtinut de My Empire, un city-building cu tema Greco-romana de pe Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu