vineri, 18 martie 2011

Vom avea Google Chrome OS intr-un netbook Asus, in iunie

Asus a anuntat ca lucreaza la un nou netbook pe care planuieste sa-l lanseze in luna iunie a acestui an, la un pret care se va incadra intre 200 si 250 de dolari.

Pana acum, compania nu a anuntat decat ca sistemul va folosi unul dintre software-urile Google, insa se banuieste ca netbook-ul Asus va rula fie pe mult asteptatul Google Chrome OS, fie pe Android 3.0.

Zvonurile s-au centrat, pana acum, pe Google Chrome OS despre care se spune ca ar putea fi mai mult ca sigur sistemul de operare pe care va rula netbook-ul Asus intrucat urmeaza sa intre in programele pilot prin care va deveni accesibil publicului larg.

In ultimile luni, s-a zvonit din diverse surse mai mult sau mai putin sigure ca un potential netbook cu Google Chrome OS va fi lansat in viitorul apropiat de catre unul dintre marii producatori ai lumii.

Insusi Google a declarat la sfarsitul anului 2010 ca primele netbook-uri cu Chrome OS si hardware de la Intel vor veni de la Acer, Samsung sau alti parteneri ai companiei.

In plus, chiar partea cu hardware-ul ne-a facut sa ne gandim tot la Google Chrome OS, intrucat stim ca netbook-ul Acer va avea un cip single core Intel Atom. De asemenea, va avea un ecran de 10 inci si va fi destinat acelora care nu isi doresc un sistem ultra-perfomant ci doar unul cu aplicatii de baza si pentru browsing pe Web.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu