vineri, 18 martie 2011

Luna plina din acest weekend – cel mai aproape de Pamant, in ultimii 20 de ani

In ziua de sambata, 19 martie 2011, Luna va fi mai aproape de Pamant decat oricand altcandva in ultimii aproximativ 20 de ani, iar fenomenul va dura in jur de o ora.

Potrivit oamenilor de stiinta, Luna va ajunge la o distanta de 356.578 km de Pamant, de la cei 384.400 km la care se afla in mod normal.

Ultimul eveniment de acest tip a avut loc in martie 1993.

Fenomenul apropierii astrului de Pamant va aduce Luna mai aproape cu 14% si o va face mai stralucitoare cu 30%, astfel ca va fi, cu siguranta, un moment special care va merita privit mai ales ca Luna va fi plina.

Specialistii ne spun ca cel mai bun moment in care vom putea admira Luna va fi acela cand astrul se va afla la linia orizontului.

Se spune ca de fiecare data cand a avut loc un astfel de fenomen s-au produs catastrofe naturale, precum cutremure, furtuni si uragane sau chiar tsunami. Chiar daca unii sceptici spun ca fenomenul extrem de rar nu este lipsit de efecte secundare, specilistii ne asigura ca nicio catastrofa nu va avea loc din aceasta cauza, apropierea Lunii nefiind in masura sa declanseze astfel de schimbari.

Asadar, nu ne ramane decat sa fim martori ai unui eveniment extrem de rar care merita privit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu