joi, 17 mai 2012

Lansare oficiala Samsung Galaxy S III in Romania (preview)

Samsung Romania a prezentat ieri, oficial, noul Galaxy S III, in cadrul unui eveniment la care a fost prezent si HIT.ro. Suntem in masura, astfel, sa va punem fata in fata cu noul terminal de top al sud-coreenilor si sa va prezentam fotografii cu device-ul despre care am avut ocazia sa ne convingem, pe viu, ca merita toata atentia.
In primul rand, vazut live, tinut in mana si testat (sumar, e adevarat), Samsung Galaxy S III este altceva decat lasa sa se inteleaga din fotografiile publicate initial de Samsung. Device-ul arata mai bine in realitate, are un design care, chiar daca nu revolutioneaza in vreun fel, capteaza atentia.
Cu alte cuvinte, S III-ul este mai putin "fotogenic", dar daca il vezi "pe viu", te va impresiona. Finisajul este excelent, dimensiunile smartphone-ului sunt ideale (nu este mai mare decat un SII, per total, dar are ecranul mai generos) si, peste toate acestea, ofera functii pe care niciun alt smartphone de pe piata nu le ofera momentan.
Display
Display-ul ales de Samsung a dus la cateva dispute in presa internationala de specialitate. Unii au afirmat ca tipul de ecran PenTile ales pentru Galaxy S III este intr-un fel "calcaiul lui Ahile" al telefonului pentru ca tehnologia folosita utilizeaza doi subpixeli in loc de trei. Chiar daca va plac cifrele de acest gen (despre care HIT.ro a scris deja), ar trebui sa stiti ca realitatea bate "statisticile" de pe hartie.
Ecranul de 4,8 inci HD sAMOLED (306 ppi) ofera culori vii si vibrante chiar si in lumina naturala.
De asemenea, claritatea ecranului (cu rezolutie de 1280x720 pixeli) este extrem de mare. Orice s-ar spune despre Galaxy S III, ecranul nu este, in niciun caz, punctul slab al smartphone-ului. Pe noi cel putin ne-a convins ca se ridica sau chiar depaseste, in anumite conditii, calitatea oferita de concurenta.
Daca va sperie dimensiunea ecranului (considerat de unii prea mare), implicit a telefonului per total, atunci va putem spune ca device-ul este atat cat trebuie sa fie. Vorbim totusi despre un smartphone pe care ai de gand sa faci o multime de lucruri, de la navigat web, mail sau messenger si pana la scris documente, vizionat filme etc. Dupa ce ne-am "jucat" cu noul Galaxy S III nu putem spune decat ca este un gadget extrem de ergonomic.
Putere de calcul
Galaxy S III are un procesor quad-core, la 1,4 GHz si 1 GB RAM. La asemenea specificatii hardware, ai si asteptari mari. Si, cat am "butonat" S III-ul, ne-am convins ca este un vitezoman.
Aplicatiile se deschid rapid, functia S-Voice (ajutata de o conexiune capabila la internet) se bate de la egal la egal cu Siri, iar navigarea prin meniuri se face fara niciun fel de intermitente.
Desigur, nu avem cum sa dam un verdict clar asupra performantelor hardware ale S III pentru ca timpul de testare a telefonului a fost limitat la durata evenimentului organizat de Samsung. De asemenea, nu vom vorbi nici despre autonomia terminalului, dar ne asteptam la performante multumitoare, avand in vedere ca S III este dotat cu o baterie de 2100 mAh.
In curand, HIT.ro va publica un review detaliat despre cel mai puternic si mai nou terminal al celor de la Samsung, care este disponibil pentru pre-comenzi si va ajunge in magazine la sfarsitul lunii. Pana atunci, va invitam sa va aruncati o privire asupra functiilor Samsung Galaxy S III, prezentate pe larg, in urma cu putin timp, de HIT.ro.

Sursa : www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu